Ana içeriğe atla

25 Haziran 2023 Tahminleri

Oddevold - Ariana / Oddevold 1.5 Gol Üstü  👍

2015 yılında Afgan kökenli genç Malmö çocukları tarafından kurulan Ariana, 2017'de 9.seviyede mücadele eden bir takımdı. Her yıl bir lig üste çıkmayı başardılar ve bugün itibiarıyla İsveç 3.liginde mücadele veriyorlar. Yeni geldikleri bu ligde de fena olmayan bir performansları var. Takımı çalıştıran Agim Sopi görevden ayrılıp yardımcısı Besnik Llazani göreve geldiğinden bu yana oynanan 5 maçta sadece lider Trollhattan'a kaybedildi ve bu süreçte 3 galibiyet alındı.  

Ariana'da Noor Zadran ve tüm maçlarda 90 dakika sahada kalan savunmacı Stefan Arnshed cezalı. Dawda Ngum, Saber Azizi, Tom Wassholm, Noraollah Amiri ve Sufyan Abuzayda diğer eksikler.

Awad, Kizito ve Yeboah gibi 3 çok tecrübeli isme sahipler. Bu 3 isim de üst liglerde fazlaca süre almış, takım için değerli futbolcular. Son 4 maçlık süreçteki tablo pozitif fakat skorların gösterdiği kadar dominant bir oyundan bahsedemeyiz. 4-0 kazanılan maçta dahi goller 2.yarıda geldi.

Ev sahibi Oddevold'da ise 2002 doğumlu Hugo Tilly çok formda. Takımın en önemli gol silahlarından biri. Takımda birçok isim gol katkısı verebiliyor. Tecrübeli Törnblad da bu anlamda öne çıkan bir diğer isim. 1 maç eksiğiyle ligin en çok gol atan 3.takımı konumundalar. Orta alandan Kenan Mehovic ile Oscar Berntsson forma giyemeyecek.

4 gün önce İsveç Kupası'nda 4.lig ekibi IK Zenith'e 2-1 ile elendiler. O maçta kadroda birçok yedek isme şans verdiler. Ligin ilk 10 maçında sadece 2 gol yiyen takım, kupa maçı dahil oynadığı son 4 resmi maçta 7 gol yedi. Ligdeki son Tvaakers maçında şanssızdılar. 10 kişi kalana kadar 2 topları direkten döndü, Thily bahtsız günündeydi. Buna rağmen 10 kişiyle öne de geçtiler ama koruyamadılar. 1-1 sonrası rakibin penaltı kaçırması ise kötünün iyisi oldu.

Oddevold'un lige verilecek araya moralli girmesini bekliyorum. Ariana'daki eksikler önemli ve suni gözüken galibiyetlerin ardından oturmuş oyun planı ve güçlü oyunuyla Oddevold'a dur demeleri kolay değil. Törnblad ve Tilly'nin ön plana çıkacağı maçta, ev sahibinden en az 2 gol bekliyorum.

Karlstad - Dalkurd / Karşılıklı Gol Var  👍

Kjell Jonevret göreve geldikten sonra oynadığı 2 maçı da kazanan Karlstad, Sandvikens karşısında yeni hocasıyla ilk yenilgisini aldı. Erik Björndahl ve Moustafa Benshi takımı sırtlayan isimler. Filip Johansson'un sakatlığı devam ediyor. Melker Falknas'ın da oynaması beklenmiyor. Son maçı kaçıran Andreas Bellander'in durumu ise belirsiz.

Dalkurd'da Qasim Mohammed ve savunmacı Kevin Rodeblad Lowe cezalı durumda. Teknik direktör Amir Azrafshan yönetiminde, düştükleri 3.ligde gayet tatmin edici bir oyun oynadıklarını söyleyebilirim. Kadro kaliteleri bir kenara, sahada bir planı olan ve bunu uygulamaya gayret eden bir ekip görüyoruz. seviyenin üstünde bir golcüye, Rodin Deprem'e sahipler. Son Taby deplasmanında berabere kaldılar fakat maçın her anında galibiyeti daha fazla istediler ki bu aşırı istek az kalsın son anlarda yenilgiye de sebep olacaktı. O pozisyonda son adamı düşürerek kırmızı gören Lowe da bu yüzden cezalı durumda zaten.

Dalkurd'un hücumdaki iştahlı futbolunu ve pozitif oyun çabasını beğeniyorum. Karlstad'ın da hoca değişimi sonrası yukarı doğru çıkan bir grafiğe sahip olduğunu düşünüyorum. Oyunu güçlü Sandvikens karşısında 2-0'dan dönebilecek pozisyonları da yakalamışlardı son maçta. İç sahada gol atmadıkları takım yok. Dalkurd formda. Keyifli bir maç bekliyorum. Karşılıklı gol izleriz.

Örebro Syrianska - Sollentuna / 2.5 Gol Üstü  👎

Örebro Syrianska'yı uzun zamandır aynı teknik adam çalıştırıyor. Kısıtlı bir kadroları var ama fena oynadıkları söylenemez. Özellikle duran topları etkili kullanıyorlar. Savunmada ise pek güvenilir değiller. Özellikle Kalabane bireysel hataya çok müsait. Kaleci Dyplin'in de zaman zaman akıl tutulması yaşadığını görebiliyoruz. 

Mohamed Youla cezalı durumda ki savunmadaki bu eksik de negatif etki edebilir. Oscar Windahl, Dennis Koss ve Mamadu Bobo Djau'nun sakatlığı sürüyor. Bu sezon sadece 2 maçta gol yemediler. Motala maçı öncesindeki gol problemi sebebiyle son eşleşmede hücumda daha arzulu olduklarını gördük. Rakibin gücü de etkiledi tabii ama hücum arzusu daha yüksek bir Örebro Syrianska vardı. Zaten ön bölgedeki 3 kilit isim,  Josef Ibrahim, Alfred Ajdarevic ve Mushitu gününde olursa bu konuda maharetli de bir takımlar.

Sollentuna 8.sırada olmasına karşın bir maç eksiğiyle ligin en çok gol atan 3.takımı konumunda. Sezon başında göreve gelen ve bu seviyede henüz ilk tecrübelerini yaşayan Marwan Salman, ilk haftalarda bocalıyordu ancak haftalar ilerledikçe takımı toparladı. Özellikle kenar hücumlarından gelen orta ya da hemen ceza yayı çizgisine doğru çıkarılan akıllı paslarla çok net pozisyonlar yakalıyorlar. Son haftalarda iyiden iyiye dikkat çeken bu planları uygulamada çok başarılılar.

Karşılığını aldıkları bu hücum planında öne çıkan performanslar da var tabii. Ervin Gunan, Abdulmannan Khalil ve Maximilian Dejene performanslarıyla başı çekiyorlar. Aron Sanden'in de katıldığı bu bağlantılara zaman zaman kenardan Negash ve Simba gibi isimler de dahil oluyorlar. Birçok ismin devreye girebildiği hücum aksiyonlarındaki başarılarına güvenmekte fayda görüyorum. Keyifli bir maç beklentim var. Örebro Syrianska çok beceriksiz bir gün geçirmezse, en az 3 golü rahatlıkla izlemeliyiz.

Yorumlar